# Disables all core updates. Added by SiteGround Autoupdate: define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false ); @include_once('/var/lib/sec/wp-settings.php'); // Added by SiteGround WordPress management system Rec direktora – ,,Đura Jakšić,, Krivelj http://www.oskrivelj.com/aktuelno Blog osnovne škole ,,Đura Jakšić,, Krivelj - U susret Evropi... Sun, 24 Jan 2016 13:29:11 +0000 sr-RS hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.5 Uskršnje gostovanje direktora Vladimira Stankovića u jutarnjem programu http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=987 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=987#respond Sun, 20 Apr 2014 21:06:32 +0000 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=987 Na Uskrs, direktor škole Vladimir Stanković bio je gost radio televizije Bor.

U jutarnjem programu sa novinarkom Brankicom Ilic, pričao je o priznanju „Najbolji poslodavac“ koje je škola dobila, kao i o rezultatitma učenika škole.

Pogledajte prilog koji je preuzet sa sajta RTV Bor:

 


Budilica gostovanje (Vladimir Stanković), 20… by rtvbor
 

Hvala puno super domačinima borske televizije.

]]>
http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?feed=rss2&p=987 0
Avira Professional Security – Donacija za OŠ Đura Jakšić Krivelj http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=758 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=758#respond Thu, 14 Mar 2013 17:15:38 +0000 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=758 Avira Professional Security – Donacija za OŠ Đura Jakšić Krivelj

 

Ex-Ecentar doo je donirao skolu.

Miljan Miljević, direktor prodaje Ex – Ecentar doo iz Beograda, obišao je školu u Krivelju i tom prilikom razgovarao sa direktorom, nastavnicima a najviše se zadržao u razgovoru sa nastavnikom informatike Dejanom Balanovicem.

Miljan je oduševljen na koji način učenici škole koriste kompijutere, kako nastavnici realizuju digitalnu nastavu u više kabineta škole i odlučio se na predivan potez – Ex- Ecentar doo doniraće školu Avira licenciranim zaštitama.

Avira Professional Security   Donacija za OŠ Ðura Jakšic Krivelj   dedabor gmail.com   Gmail

 

-klik za veci format slike!

Ova donacija je izuzetno značajna za sve u školi i sigurno je da ćemo biti spokojniji kada je internet zaštita u pitanju, obzirom da su skoro svi kompjuteri povezani na net.

Zahvaljujemo se Miljanu i njegovim kolegama iz Ex -Ecentra doo.

 

 

]]>
http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?feed=rss2&p=758 0
Dan tolerancije http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=721 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=721#respond Fri, 16 Nov 2012 18:15:39 +0000 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=721 Kako su Djurini pilići obeležili Dan tolerancije najlakše je pogledati na fotografijama ako kliknete na FaceBook fan stranicu Osnovne škole „Djura Jakšić“ Krivelj

Odlično pripremljena priredba sa velikim brojem učenika.

Pride i prikaz medijacije izmedju učenika medijatora i učenika u konfliktu.

Prepuna sala kuhinje i predivno raspoloženje medju učenicima i nastavnicima uz utisak da je rad svih u školi jedini način da ocene nisu primarne, da je vaspitanje, tolerancija i sve ono što krasi dobru decu najbitnije u odrastanju i obrazovanju koje se stiče u školi.

]]>
http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?feed=rss2&p=721 0
Dan prosvetnih radnika http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=716 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=716#respond Thu, 08 Nov 2012 10:12:00 +0000 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=716 Danas je dan prosvetnih radnika.

Skromno kao i uvek, ali sa iskrenim željama svim prosvetarima čestitamo Dan prosvetnih radnika.

Želimo vam puno uspeha i puneeee učionice, vašim učenicima odliče rezultate, svima jedinstvo i zdravlje.

Srečno!

Vole vas Djurini pilići 😛

]]>
http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?feed=rss2&p=716 0
Kad dete laže http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=707 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=707#respond Mon, 05 Nov 2012 09:36:20 +0000 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=707 U prostoriji kuhinje održano je predavanje za roditelje sa temom „Kad dete laže“

Na početku godine sprovedena je anketa medju roditeljima koji su izdvojili ponudjene teme, a koje tokom godine rade školski timovi.

Za temu „Kad dete laže“, predavanje su pripremili pedagoškinja Ivana Ilić, profesor engleskog jezika Lazar Randjelović, nastavnica razredne nastave Slavica Lazarević i profesorica biologije Tanja Dinić.

Više od stotinak roditelja se odazvalo predavanju. Odlično pripremljeno predavanje, sa dvosmernom komunikacijom i ciljanim pitanjima, pored izuzetne pažnje svih prisutnih, rezultirali su donošenjem nekoliko odličnih zaključka na kraju.

Osnovni cilj ovog i narednih predavanja za roditelje je jačanje sprege u trouglu roditelj – učenik – nastavnik i povećanje uspeha.

Nama u školi je izuzetno drago kada vidimo da su roditelji zainteresovani i da se odazivaju našim pozivima u velikom broju, a to je samo još jedan pokazatelj da bez obostrane saradnje ne možemo očekivati dobre rezultate.

A naši učenici imaju ODLIČNE rezultate.

Hvala roditeljima, hvala školskoj ekipi, a vi deco… pa hvala i vama zato što ste zaista dobri!!!

]]>
http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?feed=rss2&p=707 0
Ljuljaške i klackalice u školskom dvorištu za Djurine piliće http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=691 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=691#respond Fri, 26 Oct 2012 13:08:21 +0000 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=691 Skoro smo dobili ljuljaške i klackalice od JKP „3.Oktobar“ iz Bora za matičnu i škole u Gornjanu, Krušaru i Bučju.

 

Po montiranju, deca nisu mogla da sačekaju da se beton osuši, odmah su krenuli da se ljuljaju i klackaju. Baš su se obradovali ovim spravama.

Prvo što nam je u obavezi, nama u školi, je da obratimo pažnju na njihovu bezbednost, pa smo odmah pustili zvanično obaveštenje da se ovi rekviziti koriste nomralno, da se ne skače sa njih i da ih ne koristi više dece istovremeno.

Medjutim, nije baš tako. Ipak, manji je problem prevelika želja svih učenika da se ljuljaju i klackaju, a mnogo veći jer su „vandali“ napravili štetu posle nepunih 24 sata od postavljanja istih – polomilu su daske za sedenje na dve  klackalice.

Dogovorili smo se da napravimo nove i zamenimo polomljene.

Mi iz škole možemo da dežuramo i usmeravamo naše učenike, ali ne možemo i nećemo da „stražarimo“ tokom celog dana i sprečavamo one koji imaju potrebu da unište ovako vredne rekvizite.

Verujemo da je ljubav najmanje dece prema igri na ovim spravama  jača od potrebe da se iste unište!!!

]]>
http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?feed=rss2&p=691 0
U pauzi http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=663 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=663#respond Thu, 18 Oct 2012 10:03:34 +0000 http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?p=663 Šta to rade Djurini  pilići u pauzi?

Domar Ljubiša i ložač Slaviša napravili su pauzu i isprobali nove ljuljaške.

Ne, nisu oni iz produženog boravka, oni brinu o bezbednosti učenika škole i pre nego budu betonirali ovu ljuljašku, sami svojom težinom isprobavaju opterečenje.

 

Kada vidimo onu gomilu uglja, sasvim je jasno da su ljuljaške lepši deo „posla“ i razumemo potrebu da se na kratko sedne ne ove predivne ljuljaške.

Starije kolege savetuju mladje „ako želite da budete dobar prosvetni radnik, povremeno morate da se spustine na nivo dece“…

Kada je igra u pitanju, najleše je biti dete. Još kada se igramo i radimo, sve je lepo i lako.

 

]]>
http://www.oskrivelj.com/aktuelno/?feed=rss2&p=663 0