Rec direktora

Reč nastavnika

INFO

Takmičenja

Browse By

Akcija čiščenja seoskog parka

U parkiću sela, gde učenici provode vreme dok čekaju prevoz posle škole nakupilo se puno djubreta pa su Djurini pilići od prvog do četvrtog razreda rešili da srede i poprave stanje.

Posle četvrtog časa, svi učenici mladjih razreda, zajedno sa predškolcima, prvo su skupili otpatke na sportskim terenima pored škole a onda i u centru sela.

Reciklirali su otpad: plastične flaše su ubačene u rešetkasti kontejner predvidjen za to, limenke u kutije, a ostali otpad u veliki kontejner i na mesto u parkiću gde je spaljeno…

Decu su vodili pedagog Miodrag Jović, pedagogica Ivana Ilić, profesorica razredne nastave Mirjana Božić Kuzmanović, nastavnica Ševala Šćepanović i direkotor Vladimir Stanković.

Učenici su bili izuzetno vredni. Posle su svi uredno oprali ruke u školi i nastavili sa obaveznim produženim boravkom.

Ovom akcijom, učenici su zaključili da oni najviše prave otpad u selu ali da je to iz razloga što u centru sela ne postoji ni jedna kanta gde bi bacali isti. Dogovor je da se nastavi sa ovakvom praksom kada god je potrebno, a da učenici više vode računa o svojojokolini i otpad odlažu u školskim kontejenerima.

One thought on “Akcija čiščenja seoskog parka”

  1. sana says:

    Deca na selu su uvek bila i ostala vredna. Njima nista nije tesko, a park u centru sela obozavaju. Zato i ne cudi sto su resili da ga ociste. Sve pohvale za decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *